Sinds 2009 vindt elk jaar in januari Cultuurnacht Breda plaats. Een evenement waarbij cultuurliefhebbers, maar ook spontante voorbijgangers, in contact gebracht worden met de kunst en cultuur in Breda. Tijdens de Cultuurnacht Breda bieden de culturele organisaties en initiatieven een gevarieerd, verrassend en avontuurlijk programma op bekende en onbekende locaties in de stad. Het evenement vindt jaarlijks plaats op een van de laatste zaterdagen van januari. Het programma begint altijd om 16:00 uur en loopt door tot 02:00 uur.

Cultuurnacht Breda wordt georganiseerd door de Stichting Breda Cultureel en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Breda en alle deelnemende culturele instellingen. Het is een avontuurlijke, verrassende culturele dwaaltocht in het donker door de stad en en biedt een grote variëteit aan voorstellingen, presentaties en verrassingen. Het evenement brengt het publiek in aanraking met alle erkende en (nog) niet erkende kunstdisciplines en speelt zich af in de Bredase binnenstad, de Gasthuisvelden en de Belcrum. Het eerste deel van het programma staat altijd in het teken van de Kindercultuurnacht met activiteiten voor jong en oud.

 

Tot 2019 speelde de Cultuurnacht zich altijd af op de vrijdagavond, maar in 2019 werd een succesvolle overstap gemaakt naar de zaterdag. Met deze verandering kon het programma worden verlengd omdat eerder op de dag begonnen kan worden, maar belangrijker is misschien wel dat meer aangesloten kan worden op de dynamiek in de binnenstad van Breda.

Sinds 2014 is Stichting Breda Cultureel verantwoordelijk voor de organisatie van de Cultuurnacht Breda. Het programma wordt gemaakt door de deelnemende organisaties en instellingen. De organisatie van de Cultuurnacht ondersteunt, stimuleert verbinding en verrassing en draagt zorg voor de overkoepelende marketingcampagne.

Meer weten over ons? Neem contact op via info@cultuurnachtbreda.nl

 

Culturele Zondagen

Door de pandemie is Cultuurnacht 2022 helaas afgelast. Als alternatief organiseert Cultuurnacht Breda dit jaar de vier Culturele Zondagen.

Tot aan de zomervakantie organiseren tal van culturele instellingen in Breda vier Culturele Zondagen. De zondagen bieden tussen 13:00 en 18:00 uur een gevarieerd programma met voorstellingen, presentaties, films, workshops en verrassingen op verschillende plekken in de stad. Elke zondag ligt een accent op een ander kunstdiscipline, zonder andere activiteiten uit te sluiten.

De volgende ‘reguliere’ Cultuurnacht Breda staat gepland voor zaterdag 21 januari 2023!

 

Het team

Het team van Cultuurnacht coördineert de activiteiten en zorgt voor de marketing:

 

Het bestuur van de Stichting Breda Cultureel bestaat uit:

  • GertJan Endedijk (voorzitter)
  • Marilyn Jongenelen (penningmeester)
  • Esther van Rosmalen (secretaris)
  • Monica Tecklenburg
  • Steven Ringelenstijn